En poäng mot Skellefteå

Publicerad: 2023-12-02
Örebro Hockey fick bara med sig en poäng mot Skellefteå. Hemma i Behrn Arena skrevs slutresultatet till 1-2 efter förlängning.

Lördag och slutsålt när Skellefteå gästade Behrn Arena. Innan nedsläpp hyllades Gustav Backström som under lördagskvällen gjorde sin 400:e match i Örebrotröjan. När domaren släppte pucken var det Örebro som skulle få en riktig drömstart. Jonathan Lekkerimäki vann pucken och spelade elegant fram Robert Leino som med ett distinkt avslut prickade in 1-0. Skellefteå hade sedan några riktigt skarpa lägen att kvittera matchen men utdelningen uteblev för de svartgula. Istället skulle Örebro få en gyllene chans att utöka ledningen då gästerna drog på sig dubbla utvisningar. Spel fem mot tre för Örebro i två minuter. Med två man mer på isen hade Emil Larsson och Jonathan Lekkerimäki de bästa lägena, men spelet i fem mot tre lämnade helt klart mer att önska. Robert Leinos tidiga mål blev periodens enda och Örebro kunde gå till pausvila med 1-0 på tavlan.

I inledningen på den andra perioden hade Örebro dubbla chanser att utöka ledningen då både Glenn Gustafsson och William Wikman träffade ribban. Hemmalaget skapade långa anfall det resulterade i att Skellefteå drog på sig ytterligare en utvisning. Spel fem mot fyra men inte heller nu skulle man lyckas ta tillvara på det numerära överläget. Örebro fortsatte dock att ösa på framåt och ett till mål hängde verkligen i luften. Men när man inte lyckas utnyttja ett stort spelövertag brukar det straffa sig. Så blev också fallet nu, från ingenstans kunde Skellefteås Dylan Sikura prickskjuta in kvitteringen till 1-1. Blytungt för hemmalaget som dock fortsatte pumpa på framåt efter kvitteringen. Men Örebro var ruskigt ineffektiva och fick gå till pausvila med ett ligaläge.

I den tredje perioden var det Skellefteå som startade bäst. Men Örebro skulle komma tillbaka och i en jämn period hade de båda lagen chansen att koppla greppet om matchen. Slutminuterna avlöste chanserna varandra då båda lagen gick för segern. Men publiken i Behrn Arena fick inte se några fler mål under ordinarie tid. I förlängningen skulle avgörandet komma snabbt då Zeb Forsfjäll sköt bonuspoängen till Skellefteå. Tuff förlust för Örebro som fick nöja sig med en poäng. Stort tack till alla som var på plats i ett slutsålt i Behrn Arena.