Örebro nollade i Karlstad

Publicerad: 2023-11-18
Örebro Hockey föll under lördagen i Karlstad. Färjestad tog hem alla tre poäng och slutresultatet skrevs till 3-0.

Örebro reste under lördagen till Karlstad för att ta sig an Färjestad på bortaplan. Slutsålt och som alltid mycket Örebroare på plats. Örebro fick tidigt chansen i powerplay och med en man mer på isen kunde man så när ta ledningen. Filip Berglund prickade först ribban och kort efter kunde Emil Larsson så när styra in matchens första mål. Ingen utdelning i powerplay för Örebro och det gjorde att Färjestad kunde äta sig in i matchen allt mer. Hemmalaget etablerade några långa anfall och kunde på så sätt skapa tryck mot Örebro. Kvällens burväktare Jonas Arntzen och Carl Lindblom fick båda två komma upp med några starka ingripanden. I slutet av perioden fick Örebro chansen i spel fem mot fyra för andra gången i matchen, men spelet i numerärt överläge stämmer inte alls för Örebroarna och faktum var att det var Färjestad som var närmast att få jubla för mål med en man mindre på isen. Efter tjugo spelade minuter i Karlstad väntade vi fortsatt på matchens första mål.

Efter en sen utvisning på Ludvig Larsson i den första perioden fick Färjestad inleda den andra perioden i powerplay. Örebro kunde relativt enkelt klara av det numerära underläget men kort efter att Örebro blivit fulltaliga skulle matchens första mål komma. Efter en retur från Jonas Arntzen kunde Mattias Göransson påpassligt trycka in 1-0. Efter målet svarade Örebro upp med en stark period. Gästerna skapade flertalet bra chanser att utjämna matchen, men har just nu förtvivlat svårt att få in pucken. Istället svarade Färjestad tillbaka med att sätta ett våldsamt tryck mot gästerna och stolpen räddade Örebro från ett tvåmålsunderläge. I slutet av perioden avslutade Örebro starkt men pucken ville inte in och Färjestad kunde ta med sig in 1-0 till periodvilan.

I den tredje perioden kunde hemmalaget kontrollera matchen på ett bra sätt och ett längre anfall från Färjestad skulle hemmapubliken få jubla igen. Victor Ejdsell laddade stora bössan och 2-0 var nu ett faktum. Örebro hade nu två mål att jaga ikapp man försökte trycka på framåt, men gästerna från Närke har svårt att skapa de riktigt klara målchanserna. När väl lägena dök upp för Örebro kom Carl Lindblom upp stort mellan stolparna. I ett sista försök att få till en reducering tog Johan Hedberg ut Jonas Arntzen för att spela med sex utespelare. Då kunde Färjestad fastställa slutresultatet till 3-0. Ny tung förlust för Örebro som är inne i period där man har stora problem med målskyttet.

Nästa match i SHL spelas på torsdag då MoDo gästar Behrn Arena.