Örebro föll tungt i Göteborg

Publicerad: 2024-01-11
Örebro Hockey fick se sig besegrade av Frölunda under torsdagskvällen. I Scandinavium skrevs slutresultatet till 5-0.

Veckans första SHL-match spelades i Göteborg under torsdagskvällen. Ett Örebro i desperat behov tog sig an Frölunda på bortaplan. Efter en jämn matchinledning fick hemmalaget chansen i torsdagskvällens första powerplay då Axel Sundberg visades ut i två minuter. Det numerära överläget skulle också Frölunda ta tillvara på. Henrik Tömmernes kastade pucken mot mål och från nära håll kunde Malte Strömwall skicka in 1-0 förbi en chanslös Jonas Arntzen. Målet gav hemmalaget energi och nu hade Frölunda kopplat ett tydligt grep om matchen. Det skulle också ge utdelning. Efter att Jonas Arntzen stått för några starka ingripanden kunde inte ens Arntzen stå emot. Erik Borg utökade Frölundas ledning till 2-0 och det var inte slut där. Örebrospelarna blev väldigt små och innan periodens slut skulle det ringa igen. Filip Hasa prickade in hemmalagets tredje mål för kvällen och Örebro fick gå till pausvila med blytunga 3-0 på resultattavlan.

Ytterligare mål från hemmalaget skulle komma tidigt i den andra perioden. Carl Klingberg tog köksvägen och pillade in 4-0. Nattsvart för Örebro och matchen kändes nu helt körd. Efter målet höjde Örebro upp spelet, samtidigt som så klart Frölunda kunde luta sig tillbaka med fyra måls marginal. Som det brukar vara för ett lag i motgång fick Örebro kämpa otroligt hårt för sina chanser. Trots några bra chanser lyckades inte Örebrospelarna spräcka Lasse Johanssons nolla.

I inledningen av den tredje perioden sköt Henrik Tömmernes från blålinjen och en skymd Jonas Arntzen fick se pucken hitta nätet. 5-0 till Frölunda som efter det kunde spela av matchen på ett övertygande sätt. Örebro har efter torsdagskvällens insats mycket att fundera på och det gäller att få bukt på det snabbt. Nästa match i SHL spelas på hemmaplan redan på lördag då Malmö gästar Behrn Arena.