Svag insats i Jönköping

Publicerad: 2024-03-05
Örebro Hockey föll under tisdagskvällen borta mot HV71. Slutresultatet skrevs till 3-2.

Veckans första av tre SHL-matcher spelades i Jönköping under tisdagskvällen. Tre viktiga poäng stod på spel för Örebro i kampen om att ta en plats i åttondelsfinalen. I en händelserik inledning skulle hemmalaget få en drömstart på matchen. Redan efter dryga minuten kunde Radan Lenc pricka in 1-0. Glädjen i HV71 skulle dock bli kortvarig då Örebro svarade omgående. Glenn Gustafsson placerade sig framför Joni Ortio och från nära håll kunde Örebrokaptenen styra in Filip Berglunds avslut. Återigen likaläge, men det här var ingen bra period från Örebro. Gästerna kom inte alls upp i nivå och ett betydligt mer påkopplat hemmalag styrde matchen. Det skulle också ge utdelning då Victor Sjöholm kastade en puck mot mål som letade sig förbi Jonas Arntzen. 2-1 till hemmalaget som rättvist kunde gå till pausvila med ledningen.

Den andra perioden fortsatte inledningsvis i samma anda som den första. HV71 hade tidigt ett jätteläge att utöka ledningen och Jonas Arntzen fick då komma upp med en stark parad. Örebro skulle dock växa in i perioden en aning då man fick ned pucken djupt i anfallszonen och därifrån attackera målet. Den andra akten såg länge ut att bli mållös men tre minuter kvar kastade Robin Norell pucken mot mål. Joni Ortio fick se pucken leta sig förbi honom och in i nätet. Lika på två efter fyrtio spelade minuter i Jönköping.

I den tredje perioden fick Örebro verkligen chansen att ta sig upp i ledning för första gången i matchen. Dubbla chanser i powerplay för gästerna, men precis som tidigare under säsongen fick man inte spelet i numerärt överläge att stämma. Matchen såg ut att gå till förlängning men istället skulle hemmalaget avgöra. Med knappa fem minuter kvar att spela letade sig Victor Sjöholms backskott in i nätet. Tung förlust för Örebro i jakten på slutspel. Nästa match spelas på torsdag hemma i Behrn Arena och då behöver Örebro vara bra mycket bättre än under tisdagskvällen.