Ineffektivt Örebro föll mot MoDo

Publicerad: 2024-02-13
Örebro Hockey fick se sig besegrade av MoDo under tisdagskvällen. Hemma i Behrn Arena skrevs slutresultatet till 1-2.

Efter ett längre landslagsuppehåll var det under tisdagskvällen äntligen dags för SHL-hockey igen. Hemma i Behrn Arena gästades Örebro av MoDo. Viktig match då de båda lagen slåss i närheten av varandra i tabellen. Efter att Örebro tidigt klarat av ett numerärt underläge växte man in i matchen och tog över allt mer. Jonathan Lekkerimäki stod för en stark individuell prestation i anfallszonen och hittade fram till Hannes Björninen som så när kunde skjuta ledningen till hemmalaget. I slutet av perioden fick också Örebros chansen att spela med en man mer. Trots bra tryck lyckades man inte ta tillvara på sitt powerplay och efter tjugo minuter var det fortsatt mållöst i Behrn Arena.

I den andra perioden hade Örebro tidigt några bra chanser att spräcka målnollan, men istället var det gästerna som skulle få jubla först. Efter fint spel kunde Riley Woods distinkt skjuta ledningen till gästerna. 0-1 på tavlan och Örebro fick nu jaga. Det gjorde verkligen hemmalaget och kvitteringen hängde verkligen i luften. Robert Leino hade ett jätteläge och kort efter prickade Rasmus Rissanen kryssribban. Ingen utdelning för hemmalaget och istället vände MoDo spelet blixtsnabbt. Sampo Ranta åkte sig fri och prickade elegant in 0-2. En riktig kalldusch för Örebro som nu var i tvåmålsunderläge. Chanser saknades verkligen in för Örebro att få in pucken men man hade förtvivlat svårt att få in pucken. Trots ett kraftigt skottövertag var hemmalaget fortsatt mållöst efter fyrtio minuter.

Örebro jagade febrilt mål i den tredje perioden, men målskyttet lyser verkligen med sin frånvaro för Örebro på hemmaplan. Samtidigt försvarade sig MoDo bra och det skulle dröja till slutminuten innan hemmalaget lyckades spräcka målnollan. Efter att man plockat ut Jonas Arntzen för att spela med sex utespelare kunde Jonathan Lekkerimäki pricka in reduceringen till 1-2. Men med knappa minuten kvar att spela skulle inte Örebro komma närmare. Slutresultatet skrevs till 1-2 och MoDo kunde lämna Örebro med tre viktiga poäng.

Stort tack till alla 5358 personer som var på plats i Behrn Arena under tisdagskvällen. Nästa match i SHL spelas på bortaplan under torsdagskvällen då Rögle står för motståndet.