Örebro vände och vann mot Frölunda

Publicerad: 2024-01-23
Efter match
Örebro Hockey tog under tisdagskvällen tre viktiga poäng. Hemma i Behrn Arena besegrades Frölunda med 2-1.

Hockeytisdag på hemmaplan när Frölunda gästade för veckans första match. Efter ett starkt byte av Mastomäki, Eklind och Ekström drog gästerna på sig matchens första utvisning. Gyllene chans för Örebro att koppla greppet om matchen i spel fem mot fyra. Hemmalaget var väldigt otajmat i powerplay och istället kunde David Edstrom påpassligt sno åt sig pucken. Edstrom åkte ifrån Örebroförsvaret och hittade sedan luckan i det bortre krysset. 0-1 på tavlan och Frölunda hade nu satt sig i förarsätet. Efter målet böljade spelet fram och tillbaka och det blev aldrig något riktigt ordnat spel från något av lagen. Bortaledning i Behrn Arena efter tjugo minuter.

Precis som i den första perioden var det rätt låg kvalité på spelet även i den andra perioden. Örebro hade inledningsvis några längre anfall som man inte lyckades förvalta. Halvvägs in i perioden skruvades tempot upp en aning och Örebro fick momentum i matchen. Trots några bra chanser lyckades inte hemmalaget få håll på Lars Johansson i Frölundamålet. Istället skulle Frölunda få chansen i powerplay för första gången i matchen. Oliver Eklind ut i två minuter när han åkte på nyss nämnda Johansson. Örebro kunde dock utan några större problem klara av det numerära underläget och publiken i Behrn Arena bjöds inte på några mål i den andra perioden.

I den tredje perioden inledde verkligen Örebro jakten på att bryta målnollan och till slut skulle man också  få utdelning. Samuel Johannesson kastade pucken mot mål och på efterföljande retur kunde påpassligt Robert Leino slå in 1-1 från nära håll. Det var som att hela arenan fick ny luft i lungorna efter målet och hemmalaget gick nu för ytterligare mål. Med drygt sex minuter kvar att spela kunde Emil Larsson, efter en tilltrasslad situation, få pucken mot mål. Då visade William Wikman bollkänsla när han på volley slog in pucken förbi Lars Johansson. 2-1 till Örebro som nu välförtjänt hade vänt runt matchen. Frölunda jagade i slutminuterna en kvitteringen men ett hårt kämpande Örebro kunde stå emot. Tre otroligt viktiga poäng för hemmalaget som nu fick bästa möjliga start på veckan.

Nästa match i SHL spelas på torsdag då Skellefteå väntar på bortaplan. På lördag avslutas veckan med en ny hemmamatch då Timrå kommer på besök. Klicka här för att säkra din plats.