En premiär i vår smak

Publicerad: 2024-09-21
Efter match
Hemma i Behrn Arena besegrades MoDo med klara 5-0.

Det var uppdukat till fest när SHL-premiären gick av stapeln i Behrn Arena under lördagskvällen. Slutsålt sedan lång tid tillbaka och en stor längtan efter hockey i Örebro. Alla som var på plats i Behrn Arena blev inte heller besvikna, bortsett från bortasupportrarna.

Örebro fick en riktig smakstart på matchen då Patrik Karlkvist presenterade för sin nya hemmapublik. I spel fem mot fyra dundra Örebros stjärnförvärv in ledningsmålet och nästa måljubel skulle inte dröja länge. Bara minuter senanare stod Gustav Backström för en urläcker dragning och 2-0 var ett faktum. Hemmalaget var dock inte klara där, innan periodens slut styrde Christopher Mastomäki in 3-0. Precis den start på matchen som Örebro eftersökte.

Resterande del av matchen kunde Örebro kontrollera på ett bra sätt. Visst, MoDo hade sina chanser men då kom Jonas Arntzen upp stort mellan stolparna. Örebromålvakten stod matchen igenom för en stark insats och visade han på allvar vill utmana Jhonas Enroth om förstaspaden.

Målmässigt skulle Örebro dra ifrån ytterligare. I sin SHL-debut prickade 18-årige Liam Danielsson in 4-0 och innan matchens slut kunde Ludvig Larsson fastställa slutresultatet till 5-0.

En riktigt bra start på säsongen och vi riktar ett stort tack till alla som var på plats i Behrn Arena under lördagskvällen. Nästa hemmamatch spelas redan på torsdag då Brynäs kommer på besök.

Här på hemsidan ser du inom kort Liam Danielsson sammanfatta premiären.