Örebro föll efter straffar

Publicerad: 2023-11-23
Örebro Hockey fick med sig en poäng i torsdagens hemmamatch mot MoDo. Slutresultatet skrevs till 3-4 efter straffar.

Örebro var under torsdagskvällen tillbaka på hemmaplan då MoDo gästade. Viktig match då Örebro verkligen var i behov av att bryta sin negativa trend. Båda lagen byte chanser med varandra i inledningen och efter fem minuter kom matchens första utvisning. Mathias Bromé ut i två minuter och spel fem mot fyra för gästerna. MoDo kunde snabbt etablera bra tryck och Jhonas Enroth fick komma upp med några starka räddningar för att hålla målnollan intakt. Direkt efter att Örebro blivit fulltaliga skapade man några farligheter och bästa chansen fick Hannes Björninen när han åkte sig fri. Björninen lyckades dock inte överlista Olle Eriksson Ek. Örebro hade annars stora problem att få till något ordnat spel och den första perioden såg länge ut att bli mållös men med 20 sekunder kvar skulle gästerna få jubla. Sampo Ranta kom fri med Jhonas Enroth och satte elegant 0-1. MoDo i ledning efter tjugo spelade minuter.

Örebro var bättre i den andra perioden men det märktes att hemmalaget är inne i en tung period. Självförtroendet fanns inte riktigt där och det där sista lilla extra saknades hos flertalet spelare. När sedan Philip Holm visades ut i två minuter skulle MoDo utöka. En riktig slumppuck letade sig förbi Jhonas Enroth och 0-2 var ett faktum. Direkt efter målet fick Niklas Folin sätta sig på botbänken. Powerplay för Örebro, som nu äntligen fick se en puck hitta nätet. Jonathan Lekkerimäki sköt och på returen kunde Robert Leino pricka in 1-2. Örebros glädje blev dock kortvarig. 20 sekunder efter reduceringen tog gästerna tillvara på slarv från hemmalaget och Josh Dickinson kunde överlista Enroth. Nattsvart för Örebro som åter var i tvåmålsunderläge. Resultatet såg ut att stå sig perioden ut men Hannes Björninen ville annat. Efter en tekningsvinst kunde Björninen från nära håll trycka in 2-3 med 0,1 sekund kvar. 2-3 på tavlan och Örebro var nu helt plötsligt bara ett mål bakom.

Den sena reduceringen i den andra perioden gav Örebro energi och i den tredje perioden var hemmalaget på jakt. Örebro fick en helt annan fart i spelet och kvitteringen hängde i luften. Till slut skulle den också komma. Ludvig Larsson hittade in till Emil Larsson som stänkte in 3-3. Örebro var nu ikapp och ville mer. Trots bra målchanser för båda lagen visade resultattavlan lika på tre efter sextio minuter. Matchen till förlängning och där bjöds publiken i Behrn Arena på ett underhållande spel. Frilägena avlöste varandra men varken Örebro eller MoDo lyckades ta tillvara på sina chanser i övertidsspelet. Matchen till ett straffavgörande och där var gästerna kliniska. Bonuspoängen till MoDo och Örebro får fortsätta vänta på en efterlängtad seger.

Nästa match i SHL spelas på lördag då Örebro tar sig an Linköping på bortaplan.