Inga poäng i Växjö

Publicerad: 2023-10-26
Örebro Hockey fick lämna Växjö utan poäng. Slutresultatet skrevs till 4-2.

Veckans första SHL-match spelades i Växjö under torsdagskvällen. Som vanligt när Örebro och Växjö drabbar samman var det jämnt och tajt inledningsvis. Efter varsin ramträff var det Örebro som skulle få precis den start man ville. Milton Oscarson vann kampen framför mål och vid den bortre stolpen hade Mathias Bromé smugit upp. Bromé gjorde inga misstag då han skickade in sitt sjätte mål för säsongen och Örebro hade nu 0-1 på tavlan. I en spelmässigt jämn period hade William Wikman ett jätteläge att utöka Örebros ledningen. Milton Oscarsson spelade elegant fram Wikman till ett i stort sätt öppet mål men Emil Larmi kunde reflexrädda Wikmans avslut. Mathias Bromés mål blev periodens enda och Örebro kunde efter tjugo spelade minuter gå till pausvila med 0-1 på tavlan.

I den andra perioden var det hemmalagets tur att få jubla. Efter ett långt Örebroanfall där gästerna hade etablerat tryck ställde Växjö om spelet snabbt. Noah Östlund kunde elegant prickskjuta in 1-1. Matchen utjämnad men Örebro skulle få en gyllene chans att återta ledningen direkt då Växjö drog på sig matchens första utvisning. I spel fem mot fyra etablerade Örebro ett våldsamt tryck och man hade både en och två chanser att få in sitt andra mål i matchen. Emil Larmi kom upp stort mellan stolparna och såg till att det fortsatt var likaläge i Växjö. Båda lagen hade sedan sina lägen men Jhonas Enroth och Emil Larmi stod för några fina räddningar. I slutet av perioden skulle dock Enroth tvingas att kapitulera igen. Robert Rosén prickade in hemmalagets andra mål för kvällen och efter fyrtio minuters spel hade Växjö vänt till 2-1.

Örebro jagade i den tredje perioden kvittering. I ledning är Växjö svåra att tampas med och hemmalaget bjöd inte Örebro på någonting. Örebro hade förtvivlat svårt att komma till farligheter, men från ingenstans skulle kvitteringen komma. Milton Oscarson vann kampen framför mål och när Rasmus Rissanen kastade pucken mot mål kunde Milton styra in kvitteringen till 2-2. Örebros glädje blev dock kortvarig då hemmalaget svarade. Med sitt andra mål för kvällen kunde Robert Rosén skicka in 3-2 och hemmalaget var åter i ledning. Örebro fick aldrig till någon riktig slutforcering och istället kunde Kalle Kossila fastställa slutresultatet till 4-2.

Örebro fick lämna Växjö utan poäng och får nu snabbt ladda om till lördagens hemmamatch mot Frölunda.