Smilla & Minett bildar målvaktspar i NDHL-laget

Publicerad: 2023-09-12
Nyhet
Idag står det klart att Smilla Eriksson och Minett Backlund tar plats mellan stolparna i NDHL.

Smilla och Minett anslöt till Örebro under förra säsongen och var starkt bidragande till att laget tog steget upp till NDHL. Nu står det klart att målvaktssidan blir intakt även över kommande säsong. 

– Vi känner oss väldigt tillfreds med att ha Smilla och Minett som vårt målvaktspar när vi tar klivet upp i NDHL. Det är två unga målvakter som är ambitiösa och som har framtiden för sig. Båda har verkligen lagt ned jobbet här under sommaren och tillsammans med Henrik Lundberg som målvaktstränare hoppas vi att tjejerna ska få en stark utveckling under säsongen, säger Daniel Tagesson, sportchef dam.

Smilla är född 2007 och har även tagit plats på NIU, där hon får viktig och utvecklande träning med killar i tre år framöver.

– Smilla är en toppmålvakt i sin ålderskull och det har så klart varit viktigt för oss att kunna hitta den här lösningen med NIU-verksamheten. Vi har en tydlig plan för Smillas satsning och det ska bli spännande att följa hennes resa i vår verksamhet, avslutar Daniel Tagesson.

Minett Backlund
Född: 2003
Position: Målvakt
Kontrakt över säsongen 2023/24

Smilla Eriksson
Född: 2007
Position: Målvakt
Kontrakt över säsongen 2025/26

Lördag 30 september kl 12:00 har det blivit dags för seriepremiär i NDHL då Leksand gästar Behrn Arena.

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson