Örebro vände och vann i Ängelholm

Publicerad: 2023-11-02
Örebro Hockey är tillbaka på vinnarspåret. Slutresultatet mot Rögle skrevs till 4-5 efter straffar.

Veckans första match på Örebros Skåneturné spelades i Ängelholm under torsdagskvällen. Örebro ville bryta en negativ trend med två raka förluster och det var gästerna som skulle få den bästa starten i matchen. William Wikman spelade elegant fram Emil Larsson som från nära håll kunde trycka in 0-1 i gubbhörnet. Bra start från Örebro som också hade bud på ytterligare mål. Drygt halvvägs in i perioden fick Örebro chansen i matchens första powerplay, ett ypperligt läge att utöka ledningen. I anfallszonen slarvade Örebro istället och Rögle ställde om spelet snabbt. Med en man mindre på isen kunde Simon Ryfors stänka in 1-1. Örebros tappade nu greppet om matchen och innan pausvila skulle hemmapubliken få jubla igen. Från sin backplats kunde Thomas Gregoire prickskjuta in 2-1 bakom en skymd Jhonas Enroth. Rögle hade nu vänt runt matchen och kunde således gå till pausvila med 2-1 på tavlan.

I den andra perioden var det mycket Rögle. Hemmalaget fick till långa anfall och pressande tillbaka Örebro som försvarade sig med näbbar och klor. När Philip Holm visades ut i två minuter och Rögle fick chansen i sitt första numerära överläge skulle man dock inte lyckas stå emot. Lukas Ekeståhl-Jonsson serverade Adam Tambellini som kunde placera in 3-1. Örebro såg ut att vara ett slaget lag med gästerna skulle hitta en väg in i matchen. Mathias Bromé åkte sig fri men lyckades inte överlista Christoffer Rifalk. Kort efter var det Robert Leinos tur att komma fri och på returen kunde Samuel Johannesson trycka in reduceringen till 3-2. Båda lagen hade sedan sina lägen för ytterligare mål men 3-2 stod sig perioden ut.

Rögle fick i den tredje perioden en riktig drömstart. Valtteri Viljanen bombade in 4-2 och nu såg det mörkt ut för Örebro. Gästerna kunde dock så när svara direkt men ribban var i vägen när William Wikman försökte från nära håll. Örebro såg ut att gå mot tredje raka förlusten men Samuel Johannesson ville annat. Helt på egen hand lurade han upp Rögleförsvaret och satte hur elegant som helst reduceringen till 4-3 via köksvägen. Örebro hade nu fått luft under vingarna och kvitteringen skulle inte låta dröja på sig. Mathias Bromé hittade det bortre krysset och Örebro var nu ikapp. I en händelserik avslutning var Örebro nära att sno med sig alla tre poäng, men efter sextio minuter visade resultattavlan 4-4.

Matchen till förlängning och vilken underhållning det blev. Örebro hade några farligheter men framförallt fick Jhonas Enroth bjuda på några monsterräddningar för att tvinga fram ett straffavgörande. I straffläggningen räddade Enroth samtliga straffar och Robert Leino kunde skjuta bonuspoängen till Örebro som nu är tillbaka på vinnarspåret. Härnäst väntar ny match i Skåne då Örebro tar sig an Malmö på lördag.