En poäng i Göteborg

Publicerad: 2023-10-05
Örebro Hockey fick nöja sig med en poäng i Göteborg under torsdagskvällen. Slutresultatet mot Frölunda skrevs till 4-3 efter förlängning.

Veckans första SHL-match spelades i Göteborg under torsdagskvällen. Örebro har under åren haft stora problem mot Frölunda på bortaplan. Göteborgarna har gått segrande ur 15 av de 16 senaste matcherna. Örebro startade torsdagens match piggt och det kändes som man hade bra kontroll på matchen. I en jämn inledning hade båda lagen sina lägen men målen uteblev inledningsvis. Tillslut skulle matchens första mål komma. Efter att Jonas Arntzen tappat kontrollen på pucken letade sig pucken in i mål. Matchens första mål till Frölunda och garanterat en puck som Arntzen vill ha tillbaka. Med fyra minuter kvar av perioden åkte Hannes Björninen ut i två minuter och Frölunda fick chansen i matchens första powerplay. Det tog hemmalaget ta tillvara på. Jere Innala hittade det första krysset och 2-0 var ett faktum. Överlag en jämn period men efter tjugo spelade minuter hade Frölunda kopplat greppet om matchen med en tvåmålsledning.

Frölunda startade den andra perioden klart bäst. Hemmalaget hade bud på att utöka ledningen ytterligare, men istället skulle Örebro resa sig. I en snabb spelvändning hittade William Wikman fram till Philip Holm som elegant spelade fram Robin Norell som från nära håll kunde pricka in reduceringen. Robin Norells första mål i Örebrotröjan och gästerna var nu med i matchen målmässigt. Örebro fick luft under vingarna efter målet och man hade sedan några chanser att kvittera matchen. Efter fyrtio spelade minuter visade resultattavlan i Scandinavium 2-1.

Som så många gånger tidigare under säsongen skulle Örebro komma tillbaka från underläge i den tredje perioden. Mathias Bromé kunde från nära håll pricka in kvitteringen till 2-2. Efterlängtat mål från Bromé som efter målet var involverad i det mesta. Båda lagen hade också sina chanser att ta ledningen, men det skulle dröja till det var fyra minuter kvar av ordinarie tid. Då klev Mathias Bromé fram igen. Filip Berglund spelade fram och Bromé styrde in 2-3. Örebro hade vänt och var nu i ledning för första gången i matchen. Örebro såg ut att fullborda en ny vändning men glädjen skulle bli kortvarig. Med tre minuter kvar fick Frölunda tryck i Örebros zon och efter en tilltrasslad situation kunde Max Lindroth skicka in 3-3. Matchen till förlängning och där skulle Frölunda dra det längsta strået. Hemmalaget vände spelet snabbt och Malte Strömwall kunde distinkt skjuta bonuspoängen till Frölunda.

Örebro fick nöja sig med en poäng i veckans första match. Poängen innebär dock att Örebro fortsatt är obesegrade efter ordinarie tid. Härnäst väntar stekhet match i Behrn Arena på lördag. Färjestad gästar och matchen har sedan lång tid tillbaka varit i slutsåld.