Två nya år med Melvin Fernström

Publicerad: 2024-05-23
Nyhet
Örebro Hockeys talangfulla forward Melvin Fernström har idag skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

18-årige forwarden Melvin Fernström debuterade under den gångna säsongen i SHL. Under säsongen har Melvin också imponerat stort i våra juniorlag. Utöver en stark poängproduktion var Melvin starkt bidragande till att J18 för andra året i rad kunde säkra SM-guldet. Så sent som för några veckor sedan representerande Melvin Sverige i U18-VM, där laget fick med sig en bronsmedalj hem.

Nu står det klart att Melvin stannar i Örebro i minst två år till. Melvin har skrivit på ett avtal som sträcker sig över säsongen 2025/26. Då Melvin ännu inte nått hundra spelade minuter och på så sätt inte kan erbjudas ett rookieavtal blir det nya avtalet ett hybridavtal mellan junior och A-lagskontrakt.

– Melvin är en spännande spelare som vi tror mycket på. Han har en profil som vi gillar, där hans spetsegenskaper framåt sticker ut. Med sin attityd tar han för sig på ett bra sätt ute på isen och han vill verkligen vara med och göra skillnad, vilket Melvin visat både på nationell samt internationell nivå. Vi ser verkligen fram emot att följa Melvins framfart i Örebrotröjan under de närmsta åren, säger Örebro Hockeys Sportchef Henrik Löwdahl.

– Så klart jättekul att få den här chansen och vara med A-laget från start nu. Jag har haft två riktigt bra år här nu och jag känner att jag får alla förutsättningar för att fortsätta utvecklas. Jag fick mersmak när jag fick speltid i SHL under förra säsongen och det motiverar mig att jobba ännu hårdare nu för att ta nästa steg, säger Melvin Fernström.

En intervju med Melvin Fernström ser du här på hemsidan inom kort.

Melvin Fernström
Ålder: 18 år
Längd: 184 cm
Vikt: 85 kg
Skjuter: Höger
Moderklubb: Bålsta HC
Aktuellt: Nytt tvåårskontrakt med Örebro Hockey

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson