Förlust efter straffdrama

Publicerad: 2023-09-28
Örebro Hockey fick under torsdagskvällen inkassera säsongens första förlust. Hemma i Behrn Arena skrevs slutresultatet till 2-3 efter straffar.

Örebro var under torsdagskvällen tillbaka i Behrn Arena igen. Med fyra raka segrar i ryggen tog sig Örebro an Malmö. Ett Malmö som inlett säsongen bra. Den första perioden bjöd på ett böljande spel där båda lagen turades om att byta målchanser. Örebro hade stundtals några tunga anfall där man skapade bra tryck i Malmös zon. Hemmalaget hade några riktigt skarpa lägen och inte mindre än tre gånger om prickade man ramen. Daniel Marmenlind och Jhonas Enroth kom båda två upp med några starka ingripanden och publiken i Behrn Arena bjöds inte på några mål i den första akten.

Malmö fick en riktig drömstart på den andra perioden. Efter en tilltrasslad situation framför mål kunde till slut Teemu Kivihalme överlista Jhonas Enroth. Målet gav skåningarna luft under vingarna och det var nu Malmö för hela slanten. Örebro hade stora problem att ta sig ur egen zon och gästerna kunde gång på gång pressa tillbaka hemmalaget. Efter den svaga inledningen på perioden skulle Örebro resa sig något. Samuel Johannesson fick ett kanoneläge efter fint spel, men Daniel Marmenlind stod för jätteräddning. Johan Hedberg vaskade om rejält i kedjorna för att väcka laget och det gav effekt. Hemmalaget fick nu ett annat tryck i spelet och efter längre anfall skulle man få utdelning. Rasmus Rissanen avlossade bössan och framför mål kunde Robert Leino styra in 1-1. Örebros glädje skulle dock bli kortvarig. Precis innan periodens slut hittade Adam Ollas Mattsson luckan i det första krysset. Malmö var åter i förarsätet och efter fyrtio spelade minuter visade resultattavlan 1-2.

Örebro fick inleda den tredje perioden i spel fem mot fyra och i matchens första numerära överläge skulle det ringa omgående. Philip Holm avlossade den stora bössan och 2-2 var ett faktum. Precis den start som hemmalaget vi ville ha och man var nu återigen ikapp målmässigt. Båda lagen hade sedan sina chanser att få in sin tredje puck för kvällen och Örebro fick ett gyllene läge att ta hem alla tre poäng i slutminuterna. Spel fem mot fyra och hemmalaget hade i slutet ett jätteläge att avgöra matchen, men pucken ville inte in och efter sextio minuter hockey var det lika på två i Behrn Arena.

Efter en mållös förlängning krävdes straffar för att skilja lagen åt. Jonthan Lekkerimäki och Robert Leino satte säkert sina straffar. Detsamma gjorde Malmös Alan Quine och Lauri Pajuniemi. Suddenstraffar och där kunde Lauri Pajuniemi skjuta bonuspoängen till Malmö.

Örebros första förlust för säsongen, men laget får snabb chans att studsa tillbaka på vinnarspåret. På lördag väntar ny hemmamatch då Oskarshamn kommer på besök kl 18:00. Klicka här för att köpa biljetter.

Stort tack till alla 5243 personer som var på plats i Behrn Arena under torsdagskvällen.