Två poäng i Leksand

Publicerad: 2024-02-03
Efter match
Örebro Hockey besegrade under lördagen Leksand på bortaplan. Slutresultatet skrevs till 1-2 efter förlängning.

Örebro reste under lördagen upp till Dalarna för att ta sig an Leksand. För Örebro är alla poäng otroligt viktiga i det läget man är i tabellen och framförallt ville man följa upp torsdagens seger med en ny vinst.

Efter en mållös förstaperiod kunde Samuel Johannesson bryta målnollan i matchen i den andra akten. Hur elegant som helt hittade Johannesson det bortre krysset och Örebro var i förarsätet. Glädjen blev dock kortvarig då Marek Hrivik från nära håll kunde pricka in kvitteringen. I den tredje perioden hade båda lagen sina chanser att ta hem alla tre poäng men i en jämn och tajt match skulle det krävas förlängning för att skilja lagen åt.

Då Leksand precis innan fulltid dragit på sig en utvisning fick Örebro starta förlängningen med en man mer på isen. Det numerära överläget skulle man ta tillvara på. Jonathan Lekkerimäki kunde distinkt prickskjuta in det avgörande målet och två viktiga poäng till Närke.

Det var många Örebroare på plats i Leksand under lördagskvällen. Ett stort tack för det stora stödet. Nu väntar ett längre landslagsuppehåll innan SHL startar om med match mot MoDo hemma i Behrn Arena den 13 februari.

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson