Tillbaka på vinnarspåret

Publicerad: 2023-10-14
Örebro Hockey besegrade under lördagen Mora hemma i Behrn Arena. Slutresultatet skrevs till 3-1.

Örebro är tillbaka på vinnarspåret i NDHL. Hemma i Behrn Arena hade laget ett stort spelövertag mot gästade Mora. Örebro hade precis som i tidigare matcher svårt att ta tillvara på det stora övertaget och effektiviteten lämnade mer att önska. Men i den andra perioden lyckades hemmalaget spräcka målnollan. Linnea Hurtig stänkte in 1-0 och Lovisa Samuelsson utökade sedan ledningen 2-0. Mora skulle dock ge matchen lite nerv då man reducerade precis i slutet av den andra perioden.

I den tredje perioden fick Örebro chansen i powerplay för första gången i matchen och det skulle man utnyttja. I spel fem mot fyra kunde Maja Armborg pricka in 3-1. Det blev också spiken i kistan och Örebro kunde inkassera tre nya poäng. Örebro har nu inlett säsongen med tre segrar på fyra matcher.

Nästa match i NDHL spelas tisdag 17 oktober då Falun gästar Behrn Arena.