Nollade på hemmais

Publicerad: 2024-09-26
Örebro Hockey föll hemma mot Brynäs under torsdagskvällen.

Matcherna duggar tätt under inledningen av SHL och när Brynäs gästade Behrn Arena under torsdagskvällen blev det en tung kväll för hemmalaget. Publiken på plats bjöds inte på något skönspel. Första tjugo minuterna var väldigt avvaktade från båda lagen och målen uteblev.

I den andra perioden var det Brynäs för hela slanten. Gästerna tryckte tillbaka Örebro som bara fick ställa in sig på att försvara. En storspelade Jonas Arntzen mellan stolparna såg till att hålla hemmalaget kvar i matchen. Men till slut skulle även Arntzen tvingas kapitulera. Jack Kopacka kunde distinkt prickskuta in 0-1 förbi en chanslös Jonas Arntzen.

Visserligen bara ett måls underläge inför den tredje perioden, men Örebro var aldrig att ta sig in i matchen. Efter en tilltrasslad situation framför Arntzen blev Jack Kopacka tvåmålsskytt då han tryckte in 0-2. Hemmalaget försökte skapa nerv i matchen i slutminuterna och Milton Oscarson hade en jättechans med två minuter kvar. Istället för reducering och en jakt på kvittering från hemmalaget skulle gästerna sätta spiken i kistan. Charles-Édouard D'astous prickade in 0-3 i tom kasse och Brynäs kunde lämna Örebro med alla tre poäng.

Ett stort tack till alla 5214 personer som var på plats i Behrn Arena under torsdagskvällen. Nästa hemmamatch spelas redan på lördag då Skellefteå kommer på besök kl 15:15.