Karl Kling klar som huvudtränare för J18

Publicerad: 2023-07-27
Nyhet
Idag står det klart att 32-årige Karl Kling blir ny huvudtränare för Örebro Hockeys J18-lag.

Karl Kling återvänder nu till Örebro efter en säsong i Björklöven och två säsonger i SDE. Karl är ett nygammalt ansikte i Örebro Hockey då han för några år sedan var huvudtränare för U16. Nu är Karl tillbaka i Örebro som huvudtränare för J18 och det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2024/25.

– Jättekul att vi kan välkomna Karl tillbaka till oss. Karl har bra koll på verksamhet sedan tidigare och vi ser fram emot att jobba tillsammans igen. Karl är driven och har framtiden för sig. Tillsammans med övriga ledare kommer Karl vara en viktig pusselbit i vår fortsatta utveckling, säger Henrik Löwdahl, utvecklingsansvarig i Örebro Hockey.

J18 skrev under förra säsong historia då man bärgade Örebro Hockeys första SM-Guld. Nu kommer Karl Kling att leda laget tillsammans med Linus Elf. Utöver ansvaret för J18-laget kommer Karl även jobba med spelarna på hockeygymnasiet tillsammans med övriga ledare i juniorverksamheten.

– Först och främst känns det väldigt bra att vara tillbaka i Örebro. Det ska bli inspirerande att dagligen arbeta med spelarna och ge dem så bra förutsättningar som möjligt för att lyckas. Klubben har haft en stark utveckling på utvecklingssidan och jag ser fram emot att få vara en del av den fortsatta resan, säger Karl Kling.

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson