Vinst i årets sista match

Publicerad: 2023-12-30
Örebro Hockey besegrade under lördagskvällen MoDo på bortaplan. Slutresultatet skrevs till 2-3 efter straffar.

Årets sista SHL-match spelades i Ö-vik under lördagseftermiddagen. Den första perioden bjöd inte på något sprakande spel. Båda lagen var aningen avvaktande och de där riktigt klara målchanserna lyste med sin frånvaro. Publiken på plats i Hägglunds Arena fick inte se några mål i den första akten.

I den andra perioden fick MoDo tidigt chansen i numerärt överläge. Bästa chansen fick dock Örebro precis när man blivit fulltaliga. Glenn Gustafsson kom fri med Lassi Lehtinen men Örebros lagkapen lyckades inte hitta nätet. Kort efter var det Örebros tur att få chansen i spel fem mot fyra. Chanserna lyste med sin frånvara men när MoDo blev fulltaliga kunde Örebro fortsätta pressa på framåt. Det skulle också ge utdelning. Christopher Mastomäki var påpassligt framme och tog från nära håll tillvara på en målvaktsretur. Christopher Mastomäkis första mål för säsongen och 0-1 på tavlan. Örebros mål skulle dock bli kortvarig. Bara dryga minuten senare kunde August Berg pricka in kvitteringen till 1-1 och efter det skulle det gå fort. Bara 13 sekunder efter kvitteringen tilldömdes MoDo straff och då kunde Sampo Ranta överlista Jhonas Enroth. 2-1 till MoDo efter två snabba mål från hemmalaget. MoDo var sedan det bättre laget och man var ett ribbskott från att utöka sin ledning, men istället var det Örebro som skulle få sista ordet i perioden. Efter ett långt anfall var William Wikman påpassligt framme när han prickade in 2-2. Likaläge i Ö-vik efter fyrtio minuter.

I den tredje perioden var det hemmalaget som skapade de vassaste chanserna. Jhonas Enroth fick komma upp stort med några starka ingripanden. Örebro hade också några halvchanser men efter sextio minuter var det fortsatt likaläge. Matchen till förlängning och spel tre mot tre. Mathias Bromé hade tidigt chansen att skjuta bonuspoängen till Örebro, men Örebroforwarden lyckades inte överlista Lassi Lehtinen. Spelet böljande sedan fram och tillbaka men inget av lagen lyckades få in pucken. I straffläggning skulle Örebro dra det längsta strået. Samuel Johannesson blev enda samtidigt som Jhonas Enroth räddade samtliga straffar. Två viktiga poäng för Örebro som nu får ladda om inför omstarten 2024.

Nästa match i SHL spelas på hemmaplan. Torsdag 4 januari gästar HV71 Behrn Arena. Klicka här för att köpa biljetter.