Två nya år med Liam Danielsson

Publicerad: 2024-05-23
Nyhet
Örebro Hockeys talangfulla forward Liam Danielsson har idag skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

17-årige forwarden Liam Danielsson går nu in på sin fjärde säsong i Örebrotröjan. Liam har under sin tid i klubben imponerat med sitt spel i juniorlagen. Utöver en stark poängproduktion var Liam en bärande spelare när J18 försvarade SM-guldet samt silvermedaljen för J20.

Nu står det klart att Liam stannar i Örebro i minst två år till. Liam har skrivit på ett avtal som sträcker sig över säsongen 2025/26. Då Liam ännu inte haft speltid i SHL och på så sätt inte kan erbjudas ett rookieavtal blir det nya avtalet ett hybridavtal mellan junior och A-lagskontrakt.

– Liam har under sina år hos oss imponerat stort på juniornivå. Hans spelsinne sticker verkligen ut och det känns så klart bra att kunna säkra upp Liam över de närmsta åren. Här och nu gäller det för Liam att fortsätta växa och ta steg fysiskt. Då är vi övertygade om att Liam kommer ha en lång och framgångsrik karriär framför sig, säger Örebro Hockeys Sportchef Henrik Löwdahl.

– Det här har varit målet sedan jag kom till Örebro så det känns så klart otroligt kul. Jag hoppas kunna ha en stor roll i J20 nästa säsong samt att jag kan vara med och utmana om speltid i SHL, säger Liam Danielsson.

En intervju med Liam Danielsson ser du här på hemsidan inom kort.

Liam Danielsson
Ålder: 17 år
Längd: 179 cm
Vikt: 73 kg
Skjuter: Höger
Moderklubb: Strömsbro IF
Aktuellt: Nytt tvåårskontrakt med Örebro Hockey

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson