Stark insats räckte inte i Skellefteå

Publicerad: 2024-01-19
Örebro Hockey fick under fredagskvällen se sig besegrade av Skellefteå. På bortaplan skrevs slutresultatet till 4-1.

Örebro startade under fredagskvällen sin Norrlandsturné med att ta sig an Skellefteå på bortaplan. Tuffast tänkbara start på turnén då Skellefteå imponerat stort under säsongen och satsar hårt för att ta steget upp till SDHL. Örebro stod dock upp bra Smilla Eriksson fick visa sin klass mellan stolparna. Eriksson stod för en imponerande insats då hon stoppade 55 av 51 skott. Skellefteå hade ett stort spelövertag matchen igenom och efter två snabba mål tidigt i matchen hade man ett tydligt grep om matchen. I den andra perioden fick Örebro chansen i powerplay och det skulle man ta tillvara på. Maja Armborg gav matchen nerv då hon prickade in reduceringen till 2-1. Glädje blev dock kortvarig då Leia Eriksson satte 3-1 till hemmalaget bara minuter efter reduceringen. Ett tappert kämpande Örebro kom aldrig närmare och i den tredje perioden kunde Lina Boström fastställa slutresultatet till 4-1.

Örebro får snabb chans till revansch då man redan under lördagen ställs mot Skellefteå igen.