Örebro föll i Örnsköldsvik

Publicerad: 2023-10-14
Örebro Hockey fick under lördagen se sig besegrade av MoDo. I Örnsköldsvik skrevs slutresultatet till 3-1.

Lördagens SHL-match spelades i Örnsköldsvik då MoDo stod för motståndet. Det är ett inspirerat Örebro som tog tag i taktpinnen direkt. Efter en svagare insats i torsdags var det ett helt annat Örebro från start och gästerna kunde etablera mycket tid i MoDos zon. Örebro skapade flertalet farliga målchanser men pucken ville inte in. Jonathan Lekkerimäki var närmst att ge Örebro ledningen då han prickade stolpen. En stark period från Örebros sidan men efter tjugo spelade minuter var det fortsatt mållöst i Örnsköldsvik.

MoDo fick inleda den andra perioden i powerplay efter att Jonathan Lekkerimöki visats ut i två minuter. Det numerära överläget skulle hemmalaget ta tillvara på. Efter fint spel kunde Riley Woods prickskjuta in 1-0. Målet gav så klart hemmalaget energi och nu var det MoDo som satte hårt precis på Örebro. Efter en bra start på perioden från hemmalaget skulle Örebro komma tillbaka. Gästerna hade några bra chanser att få in kvitteringspucken men den där sista lilla skärpan saknades. Spelmässigt en rätt jämn period men det var hemmalaget som kunde ta med sig ledningen in till pausvilan.

Örebros jakt på kvittering fortsatte i den tredje perioden och man skapade direkt bra lägen. Christopher Mastomäki hade bästa chansen då han träffade stolpen. Örebro fina start på perioden skulle till slut ge utdelning. Jonathan Lekkerimäki kastade pucken mot mål och framför mål kunde Hannes Björninen styra in 1-1. Rättvist sett till matchbilden och målet var Hannes Björninens första mål i Örebrotröjan. Efter målet kom MoDo tillbaka starkt och man skulle också återta ledningen. Örebro slarvade i egen zon och från nära håll kunde Mikkel Aagaard lirka in 2-1 bakom Jonas Arntzen. Örebro fick nu återigen jaga och man saknade verkligen inte chanser. MoDos målvakt, Lassi Lehtinen, kom på kort tid upp med två jätteräddningar när Örebro spelade sig fram till bra chanser. Örebro fick inte till den där sista slutforceringen i jakten på kvittering och när man tog ut Jonas Arntzen kunde Erik Karlsson fastställa slutresultatet till 3-1. Tungt för Örebro som fick lämna Örnsköldsvik utan poäng.

Nästa vecka väntar dubbla SHL-matcher på hemmaplan. Klicka här för biljetter till matcherna.